FC Eindhoven te sterk voor koploper N.E.C.

Koploper in de Jupiler League N.E.C. Nijmegen is 2015 begonnen met een nederlaag. De Nijmegenaren verloren in Eindhoven bij de plaatselijke FC met 3-0. FC Eindhoven is de nummer drie van de Eerste Divisie. Roda JC ging ook onderuit. De Koempelsverloren met 3-0 bij hekkensluiter RKC.

FC Eindhoven kwam na een kwartier op voorsprong na een mooie actie van Joey Sleegers, die de bal over doelman Joshua Smits tikte en raak schoot. Na de rust verdubbelde Jens van Son de voorsprong door van dichtbij raak te schieten uit een hoekschop. Twintig minuten voor tijd besliste Branco van den Boomen het duel door de voorzet van Tom Boere beheerst af te ronden.

Roda JC blameerde zich tegen RKC. De Waalwijkers kwamen kort na rust op voorsprong via Nick Coster, waarna Gianluca Maria na zestig minuten de 2-0 kon scoren. Coster maakte het Waalwijkse feestje een kwartier voor tijd compleet.

Subtopper Jong Ajax speelde met 1-1 gelijk bij Telstar. Elton Acolatse scoorde na een uur namens de bezoekers, Anmar Almubaraki maakte een kwartier later gelijk. Fortuna Sittard thuis met 1-0 van Helmond Sport, dat bijna de hele tweede helft met tien man speelde na rood voor Juanito Sequeira na een zware overtreding op Jordi Baur. Roel Janssen schoot een strafschop raak die na een uur was toegekend na hands van Kevin Visser.

Het duel FC Den Bosch en Sparta Rotterdam werd in de 59e minuut gestaakt. Het licht viel uit in stadion De Vliert. Op het moment dat de stroom uitviel stond het 1-0 in het voordeel van FC Den Bosch. Na vijf minuten was het al raak voor de thuisploeg via Benjamin van den Broek. Na een half uur kon de wedstrijd worden hervat. Het werd uiteindelijk 1-1. Daniël Breedijk zorgde voor de gelijkmaker.