Price boekt eerste overwinning in Dakar

Toby Price heeft zijn eerste etappezege in de Dakar Rally geboekt. De debuterende Australiër was vandaag de snelste in de 298 kilometer lange proef tussen Termas de Rio Hondo en Rosario en staat hierdoor steviger op plaats drie in het klassement.

Price was de hele dag de snelste en had op de streep een voorsprong van een kleine twee minuten op Joan Barreda Bort. Paulo Gonçalves werd ruim een minuut hierachter derde. Frans Verhoeven kende in zijn laatste Dakar een uitstekende dag door negende te worden op bijna elf minuten van Price. Hans Vogels werd twaalfde op ruim dertien minuten.

In het klassement heeft Marc Coma met 17.49 minuten nog altijd een ruime voorsprong op Gonçalves. Price is derde op ruim 25 minuten achterstand. Vogels is de beste Nederlander op plaats twaalf met 3.31 uur achterstand. Hij zakte vandaag wel een positie omdat Helder Rodrigues hem voorbij kwam. Verhoeven staat vijftiende op ruim vijf uur.

Quads
Christophe de Clerq heeft de tweede dagzege op rij geboekt bij de quads. De Fransman was ruim zeven minuten sneller dan Nelson Augusto Sanbria Galeano. Walter Nosiglia werd op ruim negen minuten derde. Klassementsleider Rafal Sonik deed het wederom rustig aan en werd vierde. Hij heeft na vandaag nog steeds bijna drie uur voorsprong op zijn naaste achtervolger Jeremias Gonzalez Ferioli. Nosiglia staat op 3.41 uur derde.