Opnieuw dagzege Al-Attiyah, Ten Brinke zesde

Nasser Al-Attiyah heeft opnieuw een dagzege in de Dakar Rally weten te boeken. De Qatarees heeft in de 194 kilometer lange proef tussen Salta Termas de Rio Hondo slechts 27 seconden sneller afgelegd dan Mini-teamgenoot Orlando Terranova.

Achter de twee Mini's werd Toyota-coureur Giniel de Villiers met de Toyota op 39 seconden derde. De Zuid-Afrikaan zag vandaag teamgenoot Yazeed Alrahji uitvallen met motorproblemen. De debuterende Saudiër stond derde in het klassement.

Bernhard ten Brinke eiste vandaag net als gisteren de zesde positie voor zich op. De Nederlander had met de Toyota 2.12 minuten meer nodig dat Al-Attiyah. Erik van Loon eindigde met de Mini op positie twaalf. Hij had bijna drie minuten meer nodig dan de dagwinnaar.

In het klassement liep Al-Attiyah iets uit op De Villiers. Het verschil met de Zuid-Afrikaan bedraagt nu 29 minuten. Door het wegvallen van Alrahji staat Krzysztof Holowczyc nu derde. De Pool geeft anderhalf uur toe op zijn Mini-kopman. Van Loon vindt zich terug op plaats vier met bijna drie uur achterstand. Ten Brinke schoof door naar plek zeven op 3.40 uur van Al-Attiyah.