Snookerlegende O'Sullivan evenaart record centurybreaks Hendry

Snookeraar Ronnie O'Sullivan heeft in de eerste ronde van The Masters het record van centurybreaks van Stephen Hendry weten te evenaren. Hendry wist in zijn carriére 775 keer 100 punten of meer achter elkaar te potten, O'Sullivan deed dat vandaag twee keer en evenaarde daarmee dit record. 

In de eerste ronde van The Masters won hij overigens van met 6-4 van Ricky Walden. Bij de pauze stond het 3-1 voor O'Sullivan. Walden kreeg zijn kansen wel, maar maakte daar geen gebruiken. 

Na de pauze kon Rocket Ronnie uitlopen naar 5-1 met een break van 100. Walden wist terug te komen tot 5-4, maar het slotakkoord was voor O'Sullivan. Voor een break in het laatste frame had hij wel wat geluk nodig. Via een fluke, een mazzeltje, ging de gele bal er toch in waardoor hij de rest van de tafel kon leeg spelen. Zo wist hij zijn 775e centurybreak veilig te stellen.  

De gele bal gaat met een beetje mazzel toch in. (Bron: Vine) 

O'Sullivan kan in de kwartfinale van The Masters tegen Marco Fu het record alleen in handen krijgen. Vanavond gaat The Masters verder met de partij tussen Barry Hawkins en Ali Carter. 

The Rocket pakt het ene record na het andere. (PRO SHOTS/Action Images)
The Rocket pakt het ene record na het andere. (PRO SHOTS/Action Images)