Wateringers geven gehoor aan verordening

De Wateringers die in het gebied wonen waarvoor een noodverordening geldt, geven goed gehoor aan de maatregel. Tot nu toe lijkt het erop dat iedereen zich eraan houdt, zei een woordvoerder van de Zuid-Hollandse gemeente dinsdag.

Ook heeft nog niemand gevraagd om bijvoorbeeld voor ziekenhuisbezoek het gebied onder begeleiding te mogen verlaten. De noodverordening is dinsdag van kracht voor ongeveer tweehonderd woningen in een gebied waar asbestdelen zijn terechtgekomen na een brand in een loods.

Kort na de brand werden 36 mensen geëvacueerd. Zij mogen nog niet terug naar huis en verblijven bij familie of bekenden.

Het schoonmaken van de met asbest vervuilde wijk gaat fasegewijs. Eerst wordt begonnen met de straten, trottoirs en paadjes naar de woningen, zodat mensen weer hun huis in en uit kunnen als dit karwei erop zit.

Volgens de gemeente komen daarna de tuinen en daken aan de beurt. Een gespecialiseerd bedrijf maakt schoon en werkt van de buitenkant in het gebied naar binnen toe. Hoelang het schoonmaakwerk precies gaat duren, is nog niet duidelijk, maar in elk geval de hele dag.