Totti helpt Roma aan punt in stadsderby

AS Roma heeft zondag een punt overgehouden aan de stadsderby tegen Lazio. De thuisploeg mocht Francesco Totti dankbaar zijn. De 38-jarige captain werkte in de tweede helft een achterstand van 0-2 weg door twee keer te scoren: 2-2.

Zijn eerste treffer, vlak na rust, was op aangeven van Kevin Strootman, die even daarvoor was ingevallen. De 2-2 maakte Totti na ruim een uur spelen. Hij vierde het doelpunt, een fraai schot in de verre hoek, door een selfie te maken met een telefoon uit het publiek.

Lazio, dat voor rust Stefano Mauri en Felipe Anderson zag scoren, was vlak voor tijd nog dicht bij de winnende treffer. Invaller Miroslav Klose stuitte echter op doelman Morgan De Sanctis. Bij de gasten viel verdediger Stefan de Vrij een kwartier voor tijd uit na een botsing.