Websites twee Franse steden gehacked

De websites van de Franse steden Goussainville en Ezanville (Val-d'Oise) zijn gehackt. Dat bericht de Franse krant Le Figaro. In plaats van de gebruikelijke homepage, verschijnt dit bericht: “The Islamic State Stay Inchallah, Free Palestine, Death to France, Death to Charlie” , signé “L’APoca-DZ”.

Op dit moment is het niet duidelijk of de hackers echt in verband staan met de voortvluchtige aanslagplegers of met IS. Inmiddels komen steeds meer meldingen binnen van gehackte sites, voorlopig allemaal in het departement Val d'Oise, ten noordwesten van Parijs. De politie onderzoekt de zaak.

Update 01:15 uur:

Volgens Le Monde zijn de betreffende websites inmiddels weer normaal toegankelijk.

Update 01:55 uur:

Door onderzoek van journalisten, is de dader achter de gehackte sites opgespoord. Het pseudoniem “L’APoca-DZ” is identiek aan een facebookpagina met die naam en is ook terug te vinden op diverse hackers-sites. Dat meldtde Franse krant Le Monde. Op de facebookpagina staat dat de jongen 17 jaar is en aanhanger van I.S. Hij beweert alleen op te treden vanuit Algerije, aldus Le Monde.

Dat hij zo gemakkelijk op te sporen was, getuigt volgens de krant niet van veel professionalisme. Zelf beweert de jongen gemakkelijk misbruik te kunnen maken van 'beveiliging 0' van veel websites over de hele wereld.