Gijs Naber wint na Kalf ook Musical Award

Acteur Gijs Naber heeft woensdagavond een Musical Award ontvangen voor zijn rol in de musical Lang & Gelukkig. Hij werd tijdens de uitreiking in het Beatrixtheater in Utrecht bekroond als beste mannelijke bijrol in een kleine musical. Naber vertolkt in het bizarre sprookje de rol van boze stiefzus Hilton en lakei Willem.

De jury stelt dat Naber in Lang & Gelukkig verraste met zijn uitgelezen en enerverende combinatie van zang en dans. Naber leeft zich voor de volle honderd procent uit en schuwt fysiek machtsvertoon niet. Ook is Naber hilarisch als nichterige lakei die tegelijkertijd heel subtiel de liefde voor de prins etaleert.

Het is de tweede grote prijs die Naber in korte tijd in de wacht sleept. In oktober won de acteur het felbegeerde Gouden Kalf voor zijn hoofdrol in de tragikomedie Aanmodderfakker. Vooralsnog zijn de grote winnaars op het gala de musical Moeder ik wil bij de revue en de theaterbewerking van het boek De Kleine Blonde Dood. Beide producties sleepten tot nu toe twee beeldjes in de wacht.