Daders aanslag bekend

Volgens Franse media is de identiteit van de daders die vanmiddag een aanslag pleegden op het hoofdkantoor van het satirische tijdschrift Charlie Hebdo bekend.

Het zou gaan om twee broers van 32 en 34 jaar oud van Frans-Algerijnse afkomst. De derde dader zou achtien jaar oud zijn en hier is verder nog niets over bekend gemaakt. Twee van de daders zouden teruggekeerde Syriëgangers zijn.

Le Parisien meldt dat speciale eenheden van de Franse politie in Parijse voorsteden invallen hebben gedaan bij twee appartementen. Daarbij is niemand opgepakt. Volgens de krant vond de eerste inval plaats rond 16.30 uur in een appartement in de voorstad Pantin. Het zou om een terroristische schuilplaats gaan. Niet lang hierna vond een inval plaats in een appartement in de voorstad Gennevilliers.

De klopjacht op de daders is nog altijd gaande. Het gerucht gaat dat twee daders omsingeld zijn in Rheims, maar dit is nog onbevestigd. Hierover hoopt FOK! je later te kunnen informeren.

Update 22:32
De drie mannen die verdacht worden van de aanslag tegen ‘Charlie Hebdo’, waarbij twaalf doden zijn gevallen, zijn met zekerheid geïdentificeerd. Dit meldt de doorgaans betrouwbare Franse krant Liberation. De verdachten van 34, 32 en 18 komen uit de voorstad Gennevilliers en worden gezocht door de Franse speciale eenheden RAID en GIGN.