Fnatic presenteert LoL-team

Fnatic heeft vandaag de spelers gepresenteerd die in 2015 gaan strijden voor haar League of Legends-team. Na het WK van afgelopen december verlieten vier van hun vijf spelers de club, die maar zelden veranderingen heeft doorgevoerd.

League of Legends is de populairste MOBA van dit moment. In het spel spelen twee teams met ieder vijf spelers met als doel de vijandige basis te vernietigen, iedere speler heeft hierin een eigen positie: Toplaner, jungler, midlaner, ad carry en support. De beste teams van Europa spelen in de LCS, een twee-jaarlijks Europees Kampioenschap. Fnatic heeft de LCS drie keer gewonnen en het WK één keer, hiermee is Fnatic veruit het meest succesvolle team van Europa.

In de winter verlieten kort na elkaar vier van de vijf spelers het team. Ad carry Rekkles werd door Alliance gekocht, midlaner xPeke verliet Fnatic om een eigen team - genaamd Origen - op te richten, Cyanide heeft besloten een jaar teamloos te zijn om zich te richten op streamen en ook toplaner Soaz verliet het team. Er zijn vele geruchten dat Soaz binnenkort voor xPeke's nieuwe team gaat gamen.

In de toplane staat de Koreaanse amateur Huni. Hij heeft een tijd met het Samsung team - wat afgelopen WK heeft gewonnen - doorgebracht om als talent bij te leren, maar heeft nog geen ervaring in professionele wedstrijden.

In de jungle krijgen we Huni's landgenoot Reign Over. Hij heeft enkele maanden in de Koreaanse subtop doorgebracht bij het team Incredible Miracle, maar is verder een vrij onbekende naam.

Op midlane heeft Fnatic de Nederlandse Febiven aangetrokken. Hij speelde afgelopen seizoen in H2k en wist met dit team te promoveren naar de hoogste competitie van Europa, de LCS. Febiven heeft twee accounts in de top 5 van Solo Queue en wordt door velen gezien als de midlaner met de meeste potentie van het westen.

Als adc gaan we Fransman Steelback zien. Hij is relatief onbekend en zijn enige ervaring in een team waren twee maanden in de opleidingsploeg van SK, SK Prime.

Fnatic's support YellOwStaR gaat aan zijn derde jaar bij Fnatic beginnen. De Fransman heeft tot nu toe op alle vier de WK's gespeeld en stond op het eerste WK in de finale, toen nog met Against All Authority tegen Fnatic. AAA verloor de finale, Fnatic won met een spannende 2-1 het eerste LoL WK. If you can't beat them, join them!

Fnatic's line-up in 2014 van links naar rechts: Soaz, Cyanide, xPeke, Rekkles, YellOwStaR

Fnatic lijkt risico te nemen met het aantrekken van onbekende Koreanen, aan de andere kant heeft Fnatic zelden teleurgesteld met haar uitstekende scouting. Denken jullie dat dit team het voor elkaar krijgt om een vaste Europese topper te blijven?