Terranova neemt wraak in Dakar, Ten Brinke crasht

Orlando Terranova heeft wraak genomen na zijn crash gisteren in de Dakar Rally. De Mini-coureur verloor in de tweede etappe 24 minuten, maar maakte vandaag in de 284 kilometer lange etappe tussen San Juan en Chilecito weer wat goed.

Op de streep had Terranova bijna twee minuten voorsprong op Toyota-coureur Giniel de Villiers. Zijn merkgenoot Yaheed Alrajhi werd verrassend derde, drie minuten achter de dagwinnaar. Hiermee bleef hij grote namen als Carlos Sainz en Nasser Al-Attiyah voor.

Beste Nederlander vandaag was Erik van Loon met een achtste plaats op bijna twaalf minuten. Berhard ten Brinke, gisteren nummer drie, ging in de derde etappe lang goed mee in de strijd om een topklassering, maar crashte. Hij kon verder rijden, maar verloor uiteindelijk ruim een half uur.

In het klassement heeft Al-Attiyah ruim vijf minuten voorsprong op De Villiers. Terranova is op ruim achttien minuten derde. Van Loon is op plaats zeven met 27 minuten achterstand de beste Nederlander. Ten Brinke staat met 36 minuten achterstand achtste.