Mees Kees op de Planken krijgt Platina Film

De jeugdfilm Mees Kees op de Planken heeft meer dan vierhonderdduizend bezoekers getrokken. Daarom is de derde verfilming gebaseerd op de boeken van schrijfster Mirjam Oldenhave bekroond met een Platina Film, zo maakte het Nederlands Film Festval zaterdag bekend. De prijs wordt vermoedelijk dinsdag uitgereikt tijdens de opnames van de Kids Top 20.

Mees Kees Op dee Planken vertelt over de jonge stagiair Kees, een rol van Willem Voogd, die botst met de strenge rectrix Dreus, die wordt gespeeld door Sanne Wallis de Vries, als hij van haar een toneelstuk moet opvoeren in een bejaardentehuis. De film is hard op weg het succes van de vorige twee delen te evenaren. Mees Kees 1 en 2 trokken de afgelopen twee jaar allebei meer dan zeshonderdduizend bezoekers naar de bioscopen.

Het is de eerste Platina Film die in het nieuwe jaar wordt uitgereikt. In 2014 werd een record gevestigd: voor het eerst sinds het instellen van de award behaalden zes vaderlandse producties de platina status. Nederlandse films doen het in de kerstvakantie goed in de bioscopen: ook de komedie Gooische Vrouwen 2 en familiefilm Wiplala trekken volle zalen.