Tekken 7-personages toegelicht

Twee dagen geleden werd Shaheen gepresenteerd als nieuwe vechter in Tekken 7. Bijna een maand geleden is Lucky Chloe aangekondigd. De directeur van Tekken, Katsuhiro Harada, heeft wat meer info over beiden.

Allereerst verzekerde Harada ons dat iedere regio met dezelfde vechters kan spelen. Dit in tegenstelling tot de situatie bij Dragon Ball Xenoverse, waar iedere regio andere personages tot zijn beschikking heeft. Omdat er op het personage Lucky Chloe veel kritiek werd gegeven vanuit de Verenigde Staten, had Harada gezegd dat Chloe alleen uit zou komen in Japan en Europa. Hierbij heeft hij dit dus rechtgezet. 

tweet

We hoeven niet te wachten op het moment dat we met een virtuele Harada kunnen matten in Tekken. Dat zou namelijk niet in het achtergrondverhaal passen van Tekken en het bijbehorende toernooi.

Dit klinkt een beetje gekunsteld, want als je een vechtende kangoeroe, een boomstronk die vechtstijlen imiteert, demonen, engelen, dronken Russische wetenschappers en een kat-mens in het verhaal kan schrijven, dan kan een bebrilde Japanner er ook wel bij.

Katsuhiro Harada

De inspiratie voor de naam 'Shaheen' kwam van een Arabische student en de Saoedische ambassade. Harada had het idee voor een Arabische vechter al zes jaar geleden. Via een Facebook-actie op het Arabische schiereiland kreeg hij veel feedback. Uiteraard krijgt de introductie van Shaheen veel aandacht in de Arabische pers. 

Het initiële ontwerp voor Shaheen is gemaakt door NINNIN in samenspraak met Saoedische studenten. NINNIN heeft eerder ontwerpen gemaakt voor onder andere Wizards of the Coast, bekend van het Magic: The Gathering-kaartspel, Dungeons & Dragons en het Pokemon-kaartspel.