Koeman gelooft in aanwinst Elia

Trainer Ronald Koeman heeft het vrijdag opgenomen voor Eljero Elia, de aanvaller die hij mogelijk zondag laat debuteren voor Southampton in het bekerduel met Ipswich Town. "Als ik twijfels had over zijn privéleven, dan had ik hem niet gehaald", antwoordde de oefenmeester op vragen van journalisten.

Southampton huurt Elia de rest van het seizoen van Werder Bremen. De aanvaller werd de afgelopen week in verschillende Engelse media in één adem genoemd met Mario Balotelli, de spits van Liverpool die wegens uitlatingen op Twitter ook weleens in opspraak is geraakt. "Dat is de pers, dat zijn geruchten", zei Koeman. "We hebben goede spelers nodig die zich als prof verder willen ontwikkelen. Hij is gelukkig bij ons omdat hij bij Werder Bremen niet veel speelde. Hij is voor ons een goede optie omdat hij snel is en op beide flanken kan spelen. Ik geloof in zijn kwaliteiten en ben blij met hem."

Koeman neemt het duel met Ipswich Town in de derde ronde van de FA Cup erg serieus. "Het is nog een lange weg naar de finale op Wembley", zei hij. "Maar we willen zo ver mogelijk komen. Als klein jongetje keek ik altijd al naar de FA Cup."