The Interview best verkochte onlinefilm 2014

Nog geen week na de première is The Interview al de best verkochte film van 2014 op zowel YouTube als Google Play. Een woordvoerder van Google liet dit maandag weten aan filmsite The Wrap.

Producent Sony maakte zondag al bekend dat de comedy de best lopende onlinefilm van het bedrijf ooit is. Vier dagen nadat The Interview op eerste kerstdag beschikbaar werd voor verhuur en verkoop had de film met meer dan twee miljoen downloads al vijftien miljoen dollar opgeleverd.

The Interview kreeg in de aanloop naar de première ongekend veel aandacht. Noord-Korea was niet blij met de productie, waarin een fictieve moord op de Noord-Koreaanse president Kim Jong-un wordt beraamd. Sony besloot kort voor de geplande bioscooppremière van de release af te zien, na een hack waarvan Noord-Korea wordt verdacht. Bioscopen wilden de film ook niet meer draaien, omdat door de hackers met aanslagen werd gedreigd.

Inmiddels draaien ruim driehonderd kleinere filmzalen in de Verenigde Staten de film met Seth Rogen en James Franco alsnog.