Goals ontbreken bij Tottenham Hotspur tegen Manchester United

Ondanks een gebrek aan doelpunten was het allesbehalve saai in London. In een wedstrijd met twee gezichten bleef het 0-0 tussen Tottenham Hotspur en Manchester United.

Na enkele minuten waarin Spurs de bovenliggende partij was, kreeg Manchester United in het vervolg van de eerste helft legio mogelijkheden om op voorsprong te komen. Zo werd Falcao twee keer in stelling gebracht door een goede pass van Mata, maar waren de schoten van de Colombiaan niet hard genoeg.

Mata was zelf dicht bij de openingstreffer toen hij een vrije trap op de paal trapte en Robin van Persie zijn inzet in de rebound van de lijn gehaald zag worden. Van Persie kreeg daarna misschien wel de grootste kans van de eerste helft. Op een goede pass van Carrick was de aanname van de Nederlander ook goed maar duurde het daarna te lang en was de kans van de spits verkeken.

Voor Spurs was Harry Kane een aantal keer gevaarlijk, maar voor de thuisploeg leek het af en toe wat te snel te gaan, ook gezien het feit dat Stambouli en Townsend ten koste van Carrick en Young twee keer ten koste van een gele kaart aan de noodrem moesten trekken. Op slag van rust trok Young vanaf de linkerkant naar binnen. De bal krulde richting kruising, maar de uitstekend keepende Lloris voorkwam weer de goal van United.

Benjamin Stambouli (Tottenham) in actie met Radamel Falcao (Man. United). (PRO SHOTS/Action Images)

Na rust was het overwicht van de bezoekers minder, het tempo wat lager en het spel wat slordiger. Van Gaal moest Valencia vanwege een blessure vervangen door Rafael. Het basisteam wat de Nederlandse trainer had uitgedokterd was hetzelfde als tegen Newcastle United, een unicum voor United dit seizoen.

Tottenham was lange tijd de betere. De beste kans was tien minuten voor tijd voor Mason, na een geweldige actie van Harry Kane. Maar evenals in de eerste voor United, wilde ook voor Spurs de goal niet vallen. Dat betekende voor Van Gaal het tweede gelijkspel sinds de nederlaag tegen City op 2 november. Voor Spurs is het een waardevol punt tegen een topploeg in aanloop naar de confrontatie tegen Chelsea.