Costa helpt Chelsea langs West Ham United

Chelsea heeft betrekkelijk eenvoudig van West Ham United gewonnen. Het werd 2-0. Aanvaller Diego Costa was met een goal en een assist belangrijk bij The Blues. Chelsea en West Ham United trapten Boxing Day 2014 af in de Premier League. Bij Chelsea had José Mourinho de Nederlander Nathan Aké buiten de basis gehouden en stuurde de Portugees verder zijn sterkste basiself het veld in. Dat betekede basisplaatsen voor sterspelers Diego Costa, Cesc Fàbregas en Eden Hazard.

The Blues wilde geen halve maatregelen nemen met The Hammers en vlogen uit de startblokken. De eerste grote kans was al na een paar minuten voor Óscar, maar de Braziliaan schoot hoog over nadat hij de bal in de zestien op een presenteerblaadje kreeg. West Ham had voor rust geen antwoord op de belegering van Chelsea en kon spitsen Andy Carrol en Enner Valencia maar nauwelijks vinden.

De thuisploeg kwam op Stamford Bridge voor rust op voorsprong. Fàbregas sneed een hoekschop scherp aan, waarna Diego Costa in de lucht sterker was dan zijn bewaker. Zijn kopbal ging richting de tweede paal, waar John Terry klaar stond om in te tikken. Chelsea kreeg via Nemanja Matic nog een prima kans, maar zijn geplaatste schot werd door doelman Adrián met de vingertoppen naast getikt.

Na de pauze was het West Ham dat even wat druk zette. Via spelhervattingen probeerde de ploeg van Sam Allardyce voor gevaar te zorgen, maar Chelsea had de verdediging goed staan en hernam daarna het initiatief. Halverwege de tweede helft verdubbelden The Blues hun voorsprong. Na balverlies op het middenveld stuurde Hazard spits Diego Costa weg en na een mooie kapbeweging schoot de Spanjaard diagonaal raak. Dit betekende al weer de dertiende goal van Costa in de Premier League.

Óscas was daarna nog dicht bij een derde treffer, maar zijn vrije trap van 25 meter werd ternauwernood over de lat getikt door Adrián. In de slotfase was West Ham via invaller Morgan Amalfitano nog dicht bij de 2-1, maar de Fransman schoot op de paal na een goede actie in de zestien. Chelsea won zo betrekkelijk eenvoudig en kan rustig achterover leunen in afwachting van de concurrentie.