PDC WK: Hopp stunt tegen King, Lewis & Bunting door

Vanavond werden de laatste wedstrijden in de eerste ronde gespeeld van het wereldkampioenschap darts van de PDC. Vincent van der Voort won van John Henderson. Max Hopp stuntte tegen Mervyn King. Adrian Lewis en Stephen Bunting hadden geen moeite met hun tegenstander.

Vincent van der Voort (23) 3-2 John Henderson
Van der Voort won met 3-2 van Henderson. Lees hier het wedstrijdverslag.

Jermaine Wattimena 3-4 Robert Marijanovic (voorronde)
Wattimena verloor de voorronde met 4-3 van Marijanovic. Lees hier het wedstrijdverslag.

Mervyn King (10) 2-3 Max Hopp
Hopp heeft verrassennd King uitgeschakeld. De jonge Duitser won na verlening met 3-2 van King. De Engelsman had last van zijn rug en dat was af en toe te merken. Het was dan ook Hopp die direct 0-2 voor kwam, maar de eerste set ging toch met 3-2 naar King.

De achttienjarige Duitser, die twee jaar geleden voor het eerst op het WK deelnam, wordt gezien als een absoluut toptalent. Vandaag maakte hij het waar. Zijn gemiddelde lag na twee sets stabiel op 100 per beurt en ook onder druk wist Hopp te presteren. In de vijfde leg van de tweede leverde hij een 12-darter af voor 1-1.

In de derde en vierde set probeerde Hopp ook steeds de druk op te voeren. Dit lukte niet altijd. King wist het toch steeds voor elkaar te krijgen een voorsprong te nemen. Het werd 2-2 in sets. In de beslissende set werd het 2-2 waardoor er met twee legs verschil gewonnen moest worden.

Het was Hopp die in de slotfase toesloeg en via een 52-finish een 3-2 voorsprong nam. De bibbers sloegen toe bij Maximiser en King kreeg de kans om toch weer terug te slaan. Via dubbel acht met zijn derde pijl werd het toch 3-3. Scorend was Hopp beter, pakte de nieuwe break en liet het nu niet meer misgaan.

In leg acht komt Hopp als eerste op een finish van 161. Hij pakte de wedstrijd in stijl door deze finish via de bull uit te gooien. Hopp speelt in de volgende tegen Van der Voort.

Adrian Lewis (3) 3-0 David Pallett
Lewis was een maatje te groot voor Pallet. Het werd 3-0 en iedere set werd met 3-1 gewonnen door Jackpot. De tweevoudig wereldkampioen zette een gemiddelde neer van 101.90 en heeft daarmee het hoogste gemiddelde van alle darters uit de eerste ronde. Pallet kwam niet verder dan 90.05.

Lewis speelt na de kerst tegen Keegan Brown, die John Part uitschakelde.

Stephen Bunting (27) 3-1 Robert Marijanovic
Zonder een leg weg te geven wist Bunting 2-0 in sets voor te komen. De derde set ging verrassend met 1-3 naar Marijanovic. De Kroaat won daarna geen leg meer. Met een mooie 124-finish won Bunting de partij. In de volgende ronde treft de huidige Lakeside-winnaar James Wade. 

Het WK gaat op zaterdag 27 december verder. Er zijn nog vijf Nederlanders die kans maken op de wereldtitel. Naast Van der Voort zijn dat Raymondvan Barneveld, Michael van Gerwen, Benito van de Pas en Jelle Klaasen.