Sportblog: het leukste van 2014 #2

Elke week brengen we hier op FOK!sport het roddel- en randnieuws samen in één bericht. De grappige voorvallen, opmerkelijke nieuwtjes en de beste roddels kan je in deze berichten vinden. Tijdens de kerstdagen blikken we terug op 2014 met de allerleukste berichten uit het Sportblog van het afgelopen jaar.

Maher heeft stiekeme seksafspraakjes
PSV-speler Adam Maher heeft volgens het tijdschrift Weekend regelmatig seksafspraakjes. Eén van de vrienden van Maher legt werkwijze van de aanvaller uit: "Via Facebook maakt Adam in het geheim afspraakjes met vrouwen door heel Nederland. Soms komen ze van heinde en verre naar een afgelegen parkeerplaats voor een snelle ontmoeting met de beroemde voetballer van het Nederlands Elftal."

Maher's vriendin, de 20-jarige Melanie uit Hilversum, zou volgens diezelfde vriend nergens van op de hoogte zijn. "Zij weet waarschijnlijk niets van zijn geheime afspraakjes met andere vrouwen." Weekend zou het verhaal in de komende editie willen onderbouwen met enkele foto's. Maher leert zo zijn echte vrienden wel kennen...... Een woordvoerder van PSV heeft inmiddels gereageerd op het nieuws van Weekend: "PSV en Maher hebben kennisgenomen van de aankondiging van Weekend om de foto te publiceren. Zowel Maher als PSV voelen geen behoefte om op vragen te reageren."

Pas op, hete koffie!
Coach Marcelo Bielsa beleeft met Olympique Marseille gouden tijden, Marseille staat namelijk fier bovenaan in de Franse competitie. Het kan echter niet altijd mee zitten. Terwijl Bielsa zijn spelers driftig aan het coachen was zette zijn assistent een bekertje hete koffie op de koelbox voor de dugout neer. De trainer had dat niet in de gaten en ging weer zitten op de koelbox, en de beker hete koffie.


Hete koffie! (Bron: YouTube)

Sneijder krijgt te grote mascotte
Niet alleen het voetbal was een gênante vertoning gisteravond. Al voor de wedstrijd tussen Nederland en Tsjechië ging het mis. De toch al niet grote Wesley Sneijder kreeg de grootste mascotte toebedeeld. De middenvelder kon daardoor niks meer zien toen iedereen zich opstelde voor de volksliederen. Sneijder besloot maar een stap opzij te zetten om toch nog in beeld te staan voor de fotografen.

Zo kunnen we Sneijder tenminste zien (PRO SHOTS/Stanley Gontha)
Zo kunnen we Sneijder tenminste zien (PRO SHOTS/Stanley Gontha)

Aanstellen in het kwadraat
We weten dat voetballers zich bij lichte overtredingen vaak aanstellen en het veel erger doen laten lijken dan het is. Leeds United-speler Adryan presteerde het om in de wedstrijd tegen Derby County (2-0 winst voor Leeds) de overtreffende trap van aanstellen te produceren. Na een lichte overtreding ging de huurling van Flamengo naar de grond om daarna gewillig nog even een vis na te doen om het erger te laten lijken. Soms kun je ook overdrijven.

Aanstellen is ook een vak (Bron: Vine)

Koe moest bevallen: 20-0 nederlaag
Marly-Gomont is bepaald geen hoogvlieger in het Franse amateurvoetbal. De club uit Noord-Frankrijk kreeg afgelopen weekend met 20-0 op de broek van Tupigny. Stevige nederlagen incasseren ze bijna wekelijks, maar ditmaal moesten ze hun doelman al na 25 minuten wedstrijd missen.

De goalie stormde het veld af omdat zijn koe moest bevallen. Ruim in de spelers zat het team al niet, want Marly-Gomont telt meer liefst veertien geblesseerden, waardoor de 61-jarige voorzitter plaats moest nemen onder de lat. Ook stonden er vier spelers van amper zestien jaar op het veld.

Wereldkampioenschap wokpanrodelen opnieuw groot succes
Het bobsleeseizoen is al lang afgelopen, maar op de baan van Königssee stond nog een groot evenement op het programma. Het was namelijk tijd voor alweer het twaalfde jaarlijkse wereldkampioenschap wokpanrodelen, ook wel het Wok-Weltmeisterschaft genoemd. Deze wedstrijd wordt al sinds 2003 gehouden op initiatief van de in Duitsland zeer populaire komiek en tv-presentator Stefan Raab.


Beelden van het spectaculaire rodelen in een wok (Bron: YouTube)

De opzet is simpel; iedereen gaat in een grote wokpan twee keer naar beneden en de atleet met de beste totaaltijd wint. Uiteraard is er ook altijd een wedstrijd met de viermanswok, waarvoor dezelfde regels gelden. Er staan elk jaar weer grootheden uit de Duitse, en soms internationale, sportwereld aan de start. Zo deed rodellegende Georg Hackl al voor de elfde keer mee, en was de Italiaan Armin Zöggeler er voor de tweede keer bij.

De Iers-Amerikaanse tv-persoonlijkheid Joey Kelly, die er al vanaf het eerste jaar bij is, ging er in Königssee met de wereldtitel vandoor. Dat deed hij eerder in 2006 en daarmee is hij een van de slechts drie wereldkampioen in de eenmanswok. Raab won de eerste editie, rodelheld Hackl won de overige negen keer. Bij de viermanswoks ging het goud verrassend naar Jamaica. Het team rondom Marvin Dixon, in Sochi nog actief in de tweemansbob, versloeg kwartetten met gerenommeerde bobsleeërs en rodelaars. Zie de eerste minuten van dit filmpje voor een verslag met on-board beelden van de Jamaicanen op weg naar eeuwige roem.


De afdaling van de Jamaicaanse ploeg (Bron: YouTube)

De Olympiche Winterspelen in Sochi leverde veel materiaal op voor het Sportblog. De sporters en verslagverers kwamen vreemde dingen tegen. Ter afsluiting een kleine greep uit de vreemde wereld die Sochi kon zijn:

Mogen mannen dan toch samen in Sochi?
Er is veel te doen over de Winterspelen in Sochi. Vooral de anti-homowetgeving van de regering van Putin hebben voor veel protesten gezorgd. Maar nu ontdekte Steve Rosenberg toch wel iets heel opmerkelijks. De Rusland-correspondent van de BBC was op bezoek in het mediacentrum bij de biathlonaccomodatie van het olympisch park, toen hij daar een bezoekje bracht aan het toilet en een bijzondere ontdekking deed. Hij trof er een dubbel herentoilet aan zonder enige afscheiding tussen beide wc's. Blijkbaar vinden Russische mannen het toch fijn om zich samen even terug te trekken.

Sochi ware beproeving voor journalisten
Waar het voor de sporters allemaal perfect geregeld is lijkt het voor de media wat minder voor elkaar in Sochi. Journalisten twitteren er op los over alle gekke dingen die ze mee maken. Zo ging Shaun Walker een fles water kopen maar realiseerde zich even later dat hij een plastic fles gin in zijn handen had. Op de terugweg naar zijn hotel kruiste een hond met drie poten zijn pad.

Hieronder enkele hilarische tweets over de avonturen van de journalisten:

Niet vissen op de wc in Sochi
Twee weken geleden schreven we al over het vreemde dubbele toilet bij de biatlonaccomodatie. Deze week hebben we weer wc-nieuws uit Sochi. De organisatie heeft namelijk de toiletten voorzien van instructies over wat wel en niet mag in het kleinste kamertje. Handig als je nog niet precies wist wat je daar moest doen. Tegenvaller is wel dat je niet eens mag vissen uit de wc-pot. Strenge jongens die Russen.