Final Fantasy XIV-spelers tonen respect voor overleden speler

Nadat er bekend was geworden dat een Final Fantasy XIV speler in kritieke toestand in het ziekenhuis lag, werd er massaal respect getoond door zowel vrienden als vreemden in het spel. Volgens een vriend van Codex Vahlda was de 29-jarige speler sinds vrijdag hersendood, maar werd in leven gehouden zodat familie en vrienden afscheid konden nemen.

De oorzaak van zijn te vroege dood was dat er complicaties optraden bij zijn nierfalen, de kans was één op de miljoen dat het kon gebeuren en er stond al een donor klaar, zijn broer. Spelers verzamelden zich bij het Free Company house om hun respect te tonen. Aantallen liepen flink op, op een strand vlakbij de verzamelplek werd zelfs zijn naam gespeld en een lichtshow gegeven.

Volgens Pattmyn, een echte vriend van Codex, kwamen de beelden ervan ook terrecht in de ziekenhuiskamer van de speler, dus zijn familie is op de hoogte van de massale opkomst. De machines die hem in leven hielden zijn gisteren uitgezet. De lichtshow op het strand is in de video te zien.


De eerste


Toen meer


En nog meer