Genoa mist derde plek, Chievo wint Veronese derby

Genoa heeft zondag nagelaten de derde plaats in de Italiaanse Serie A te bemachtigen. De ploeg verloor de uitwedstrijd tegen laagvlieger Torino met 2-1. Yago zette de bezoekers kort voor rust nog wel op voorsprong in het olympisch stadion van Turijn, maar door twee doelpunten van Kamil Glik na rust was de eindstand na een uur bereikt.

Sampdoria is achter Napoli vierde na een gelijkspel thuis tegen Udinese: 2-2. Pedro Obiang zette de ploeg uit Genua na een kwartier op voorsprong in Stadio Luigi Ferraris. Met twee doelpunten kort achter elkaar van Alex Geijo en Danilo na een half uur spelen boog de ploeg uit Udine de achterstand om in een voorsprong. Via Manolo Gabbiadini werd het na een uur gelijk. In de slotfase kreeg Thomas Heurtaux van Udinese zijn tweede gele kaart. Zijn ploeg blijft negende.

Chievo heeft de Veronese derby gewonnen. In de uitwedstrijd tegen Hellas Verona in het door beide clubs gedeelde Stadio MarcAntonio Bentegodi werd het 1-0 door een doelpunt van Alberto Paloschi tien minuten voor tijd. Hij kopte raak uit een voorzet van Ervin Zukanovic. Beide ploegen staan onderin de middenmoot. Hellas heeft na zestien wedstrijden zeventien punten, één meer dan de stadgenoot.