Hertha BSC thuis met 5-0 onderuit

Hertha BSC blijft onderin de middenmoot van de Bundesliga hangen door een zware thuisnederlaag tegen TSG 1899 Hoffenheim. De ploeg van trainer Jos Luhukay verloor zondag in het eigen Olympiastadion met 5-0. Bij rust lagen er al drie doelpunten in.

John Brooks werkte de bal halverwege de eerste helft in eigen doel, waarna Sejad Salihovic twee strafschoppen benutte. Sven Schipplock zorgde een kwartier voor tijd voor de vierde goal. Sebastian Rudy maakte de uitslag voor Hertha in de slotfase nog wat pijnlijker. Hertha blijft door de nederlaag dertiende, Hoffenheim klimt naar de zevende plaats.

Er kwamen zondag geen Nederlanders in actie namens de ploeg uit Berlijn. John Heitinga was door Luhukay buiten de selectie gelaten, terwijl Roy Beerens geblesseerd is.

SC Freiburg eindigt 2014 op de laatste plaats in de Bundesliga. De ploeg was in eigen huis tegen Hannover 96 lange tijd op weg naar een overwinning die de club direct naar de veertiende plaats zou helpen, maar in de slotfase werd die weggegeven: 2-2. Borussia Dortmund, dat zaterdag met 2-1 verloor bij Werder Bremen, staat op doelsaldo nog net boven Freiburg.

In Freiburg opende Mike Frantz vlak voor rust de score, waarna Marc-Oliver Kempf de marge tien minuten voor tijd vergrootte. Leonardo Bittencourt scoorde vijf minuten voor tijd tegen en in de laatste minuut van de blessuretijd bezorgde Joselu Hannover alsnog een punt. Die ploeg klimt daardoor naar de achtste plaats.

De verschillen onderin zijn uiterst klein, met slechts vier punten tussen de nummer tien en achttien. Freiburg en Dortmund hebben halverwege de competitie vijftien punten. Daarboven staan drie clubs met zeventien punten, twee met achttien en twee met negentien.