Arrestaties in Pakistan na aanval op school

De Pakistaanse autoriteiten hebben in het onderzoek naar de terreuraanval van de Taliban op een school in Peshawar verscheidene verdachten opgepakt. Dat heeft minister van binnenlandse zaken Chaudhry Nisar Ali Khan zondag bekendgemaakt. Hij zei niet hoeveel verdachten het zijn en liet ook niets los over hun identiteit.

Bij de aanval op de door het Pakistaanse leger gerunde school kwamen vorige week dinsdag 148 mensen om het leven, onder wie 132 kinderen. Nog eens 120 leerlingen raakten gewond. De Taliban lieten weten dat de aanval door zeven strijders was uitgevoerd als vergelding voor een legeroperatie in Noord-Waziristan, een tribaal gebied bij de grens met Afghanistan. Het leger zegt daar sinds half juni meer dan 1200 militanten te hebben gedood.

In reactie op de aanval op de school heeft Pakistan veronderstelde schuilplaatsen van extremisten langs de Afghaanse grens gebombardeerd. Ook werd een moratorium op de executie van veroordeelde terroristen opgeheven. In het weekeinde werd meteen de daad bij het woord gevoegd en werden zes mannen opgehangen, twee op vrijdag en vier op zaterdag. Extremistische groepen hebben aangekondigd hun dood te zullen wreken.

Volgens minister Khan is Pakistan in oorlog met de extremisten. Hij riep de bevolking op de autoriteiten in het hele land te helpen in de strijd tegen de opstandelingen.