Van der Haar tweede in wereldbekercross Namen

Lars van der Haar is zondag tweede geworden in de wereldbekercross van Namen. De Nederlands kampioen veldrijden moest in de slotfase de Belg Kevin Pauwels laten gaan. Deze had op de eindstreep tien seconden voorsprong. De Duitser Philipp Walsleben finishte in de zware en technisch moeilijke koers op en rond de Citadel als derde.

De Duitser Sasha Weber en de Zwitser Julien Wildhaber waren de verrassende eerste leiders op de citadel van Namen. De gevestigde namen lieten hen even begaan en sloten na een ronde aan. Twee ronden later was het de Belg Tom Meeuwsen die een eerste prik uitdeelde, maar maar Van der Haar, Pauwels en Corné van Kessel reden het gaatje dicht.

Pauwels en Van der Haar gingen met z'n tweeën verder. Van der Haar kreeg het op de laatste passage van de verraderlijke schuine zijde moeilijk. Pauwels had het gezien en kwam alleen over de finish. "Ik wilde hier heel graag winnen. Zeker na gisteren. Toen ik een gaatje had op Meeusen heb ik twee rondes alles gegeven en kwam ik alleen te zitten", aldus Van der Haar.

"Misschien was dat wel net iets te vroeg. Mijn zwakke punt vandaag was het lopen door mijn enkel. Daardoor kon Pauwels terugkomen. In de laatste ronde wilde ik hem nog voorbij steken voor de schuine kant, maar ik kreeg te veel spetters in mijn ogen en bleef daarom zitten. Daar verlies ik de wedstrijd."