Webster te sterk voor Meulenkamp op PDC WK

Ron Meulenkamp is er niet in geslaagd om de tweede ronde te bereiken van het wereldkampioenschap darts van de PDC. Hij verloor met 3-1 van Mark Webster. Meulenkamp debuteerde op dit WK en plaatste zich via Europese Pro Tour. Webster haalde vorig jaar de kwartfinale. 

Meulenkamp mocht aan de wedstrijd beginnen en hield zijn leg. Webster was daarna in de set opppermachting en met onder andere een 104 en 107-finish werd het 3-1 voor Webby. Het niveau in de tweede set van beide spelers daalde behoorlijk. Beide spelers konden de dubbels niet vinden. Op 2-2 kon Meulenkamp het missen van Webster niet afstraffen waardoor de voormalige loodgieter 2-0 in sets voor kwam.

In de derde set kon Meulenkamp het missen van de dubbels wel afstraffen. De darter uit Heusden won daardoor dan ook de derde set met 0-3. Ook in de vierde set werden veel dubbels gemist. Meulenkamp was in de eerste leg te ver weg om dat af te straffen, in de tweede leg lukte dat wel. Via tops werd het 2-1 voor Webster. In de laatste leg faalde Webster van 54, maar Meulenkamp gooide 16 niet uit. Met horten en stoten raakte Webster uiteindelijk wel dubbel één en won de partij. In de volgende ronde speelt de man uit Wales tegen Phil Taylor.