Van de Pas naar tweede ronde PDC WK

Benito van der Pas heeft voor het eerst de tweede ronde weten te bereiken van het PDC WK darts. De Nederlander won in de eerste ronde met 3-2 van de Australiër Paul Nicholson en treft in de tweede ronde de winnaar van de partij tussen zijn landgenoot Ryan de Vreede en Dave Chisnall.

Van de Pas begon sterk in de eerste set en was vooral op de dubbels sterker dan Nicholson, die al zijn kansen miste. De set ging dan ook met 3-0 naar Van de Pas, die in de tweede set vooral op de hoge scores het liet liggen. Hij kreeg ook geen enkele kans om een leg binnen te halen en zag Nicholson mede door een 116-finish op gelijke hoogte komen.

Ook in de derde set bleef de als 25e geplaatste Nicholson het scorend beter doen dan Van de Pas, die regelmatig ver achter stond in de legs. Hij wist er nog wel één binnen te halen (miste wel net een 170-finish), maar kwam wel op een 2-1 achterstand in sets. Een set later ging Van de Pas vechten voor zijn laatste kans. De scores van zijn Australische tegenstander zakten in en de 21-jarige Nederlander kreeg meer kansen om de legs binnen te halen. Hij sleepte de set ook binnen en stoomde in de beslissende vijfde set al door naar een 2-0 voorsprong.

In de derde leg ging Nicholson plots weer scoren met twee 180'ers, maar miste twee pijlen op de dubbel 16. Van der Pas, die een gemiddelde had van 86,28 was niet ver weg en gooide daarna een 109-finish, zijn hoogste finish van de wedstrijd, waarmee hij doorstootte naar de tweede ronde van het PDC WK.