Görgl wint super-G, Vonn valt

Skiester Elisabeth Görgl heeft bij de World Cup in Val d'Isère de super-G gewonnen. In het Franse skioord was de Oostenrijkse enkele honderdsten van een seconde sneller dan haar landgenote Anna Fenninger, de olympisch kampioene.

De 33-jarige Görgl liet een dag eerder haar goede vorm al zien met de tweede plek op de afdaling. Fenninger kon dit seizoen nog niet heel veel indruk maken op de snelle onderdelen, met alleen het podium in Lake Louise als beste resultaat. Dit keer moest ze 0,05 seconden toegeven op haar landgenote. De derde plek ging naar de Sloveense Tina Maze, die zo al haar zesde podium haalde in elf races dit seizoen. Zij kwam 0,13 seconden tekort ten opzichte van de tijd van Görgl.

De aandacht in Val d'Isère ging niet alleen uit naar de skiesters die het podium haalden. Favoriete Lindsey Vonn was op jacht naar een evenaring van het record van meeste World Cup-zeges ooit: 62 stuks, nu nog alleen op naam van Annemarie Moser-Pröll. Voor de Amerikaanse, net terug van twee zware knieblessures, ging het halverwege echter fout. Ze mistte een poortje, waarna ze onderuit schoof en haar rechterknie - waaraan ze geblesseerd was - omhoog hield. Vonn stond al vrij snel weer overeind, maar leek wel wat moeilijk weg te lopen. Het is nog niet bekend of ze opnieuw een knieblessure opgelopen heeft.

Görgl in actie op de pistes van Val d'Isère (Foto: Getty)