Vrouwen schrijven geschiedenis in World Cup viermansbobs

Bobsleepilotes Elana Meyers Taylor en Kaillie Humphries hebben in Calgary geschiedenis geschreven in de viermansbob. De Amerikaanse en Canadese werden de eerste vrouwen ooit die in de World Cup zijn gestart in de viermansbob, het onderdeel dat sinds deze winter officieel een gemengd onderdeel is.

Meyers Taylor was de eerste van de twee die naar beneden mocht, met net als Humphries drie mannen in de slee. De Amerikaanse kende een moeizame eerste run, Humphries deed het vervolgens beter. De twee werden uiteindelijk vijftiende (Humphries) en zestiende (Meyers Taylor) in het veld van zeventien bobs. Ze hielden alleen de Let Oskars Kibermanis achter zich, die na een stevige crash in de eerste run niet meer naar beneden ging in de tweede afdaling.

Letland kende echter ook succes: Oskars Melbardis pakte de dubbel in Calgary door de winst te pakken. Dat deed hij eerder ook al in de tweemansbob, wat de eerste World Cup-zege in zijn loopbaan was in dat evenement. Francesco Friedrich greep namens Duitsland de tweede plek, net als in de tweemansbob. De derde plek was voor zijn landgenoot Maximilian Arndt, die een week eerder in Lake Placid nog de winst pakte. Negende werd de Zwitser Rico Peter, die de voormalig Nederlander Bror van der Zijde in zijn slee heeft als duwer.

Bij de vrouwen pakte Meyers Taylor de overwinning, samen met remster Cherrelle Garrett. Het Amerikaanse duo was veel te snel voor de Duitse dames Anja Schneiderheinze/Franziska Bertels en Humphries met remster Kate O'Brien.