Van den Kerkhof: "Ik zag gevaarlijk spel Necid"

Scheidsrechter Martin van den Kerkhof was zaterdag de meest besproken man na afloop van het duel tussen SC Cambuur en PEC Zwolle (2-1). De arbiter keurde bij de stand 1-1 een doelpunt af van PEC-spits Tomas Necid, terwijl eigenlijk niemand wist waarom, op Van den Kerkhof zelf na dan.

"Ik zie dat Etiënne Reijnen ten val komt en dat de bal op hoofdhoogte van hem is", analyseerde hij bij FOX Sports. "Daarna zie ik Necid tegen de bal trappen en dat vond ik op dat moment gevaarlijk. Ik vind dat je altijd rekening moet houden met de gezondheid van je tegenstander."

"Het enige dat ik misschien beter had kunnen doen was direct naar de situatie sprinten. Dat had een hoop onduidelijkheid weg kunnen halen. Voor mezelf was het duidelijk, omdat ik floot en ik fluit nooit bij doelpunten, alleen bij overtredingen."

Aanvoerder van PEC Bram van Polen was kort na afloop van het verloren duel woest op scheidsrechter Martin van den Kerkhof voor het afkeuren van het doelpunt. "Die scheids doet maar wat", brieste hij. Necid dacht zijn ploeg op 2-1 te zetten uit een hoekschop, maar Van den Kerkhof keurde het doelpunt af. "Hij wist zelf niet waarom hij 'm afkeurde. Ik ben naar de assistent gelopen en die wist het ook niet. Hij hoort helemaal niet op dit niveau te fluiten, echt ongelooflijk.''

"Ik snap er helemaal niets van", ging Van Polen nog even door. "Volgens mij doet hij het om het publiek ofzo. Uiteindelijk verpest hij voor ons de wedstrijd. Als we met 2-1 voor komen, dan slepen we hier in ieder geval nog een puntje weg."