Snowboardster Maas springt naar brons, Belg pakt winst

Snowboardster Cheryl Maas heeft in Istanbul het brons gepakt in de eerste World Cup Big Air ooit voor vrouwen. Bovendien was het de eerste keer dat een Turkste stad het World Cup-circus mocht verwelkomen. Een tweede Nederlandse, Charlotte van Gils, stond op de startlijst, maar maakte geen sprong.

De 30-jarige Brabantse Maas kwam tot een score van 154,25 punten met haar sprong. Daarmee moest ze zich gewonnen geven tegenover de pas 17-jarige Amerikaanse Ty Walker (156,50), die haar eerste World Cup-zege boekte. Op de tweede plaatst eindigde de Zwitserse Sina Candrian (155,75), die op de Olympische Spelen in Sochi nog net naast de medailles greep op de slopestyle. 

Bij de mannen viel er Belgisch succes te noteren. Seppe Smits, al jaren een wereldtopper op de Big Air, was in Istanbul de beste. De 23-jarige Smits liet 183,00 punten noteren, waarmee hij de Zwitser Jonas Bösiger (180,25) voor kon blijven. Met 179,50 punten ging de derde plek naar de Amerikaan Brandon Davis. De Nederlander Joris Ouwerkerk kon geen indruk maken en werd 26e in het veld van 28 deelnemers.