Achtervolgingszeges voor biatleten Domracheva en Svendsen

Biatleten Darya Domracheva en Emil Hegle Svendsen hebben in het Sloveense Pokljuka de zeges gepakt op de achtervolging in de World Cup. Svendsen deed dat door foutloos te blijven, Domracheva schoot negentien van de twintig schijven omver.

Bij de vrouwen was de Tsjechische Gabriela Soukalova na haar winst in de sprint als eerste gestart. Al bij de eerste schietbeurt ging het echter mis, want met drie missers was ze direct kansloos voor de zege. Domracheva, gestart als zesde, kwam al gelijk naar voren en had na de tweede van vier schietbeurten de leiding in handen. Alleen Valj Semerenko kon volgen, maar de Oekraïnse was niet snel genoeg op de langlaufski's en moest door een schietfout definitief afhaken. De als vijftiende gestarte Kaisa Mäkäräinen kwam gedurende de hele race sterk opzetten. De Finse maakte alleen bij het liggend schieten één fout, was veruit de snelste op de ski's en pakte zo de tweede plek, voor Semerenko.

Anton Shipulin vertrok als eerste bij de mannen en deed dat met een ruime voorsprong op Dominik Landertinger, Emil Hegle Svendsen en Martin Fourcade. De Rus Shipulin begon prima, maar bij de tweede keer liggend schieten maakte hij een fout, waardoor Landertinger en Svendsen aan konden sluiten, op tien seconden gevolgd door Fourcade. In de derde schietbeurt bleef van de koplopers alleen Svendsen foutloos en dus kon de Noor de leiding overnemen. Die zou hij ook niet meer afstaan, terwijl achter hem de strijd om de tweede en derde plek ook beslist was. Shipulin hield Fourcade op flinke afstand, terwijl Landertinger de vierde plek veroverde. De snelste 'geïsoleerde' tijd in de achtervolging - zonder de verschillen van de sprint - kwam op naam van de Rus Timofey Lapshin. Hij ging als 45e van start, maar wist zich op te werken naar plek 6.