Velrdrijdster De Boer wint in Essen

Sophie de Boer heeft zaterdag de veldrit in Essen, de vijfde race van de Bpost Bank Trofee, gewonnen. De Nederlandse liet op het zware parcours in België de dit seizoen vrijwel ongenaakbare Sanne Cant en Ellen van Loy achter zich.

De Boer reed vanaf het begin van de wedstrijd, samen met Van Loy, weg bij de concurrentie. Het tweetal kreeg al snel gezelschap van Cant. De Belgisch kampioene bleef lang bij De Boer, wat Van Loy niet lukte. Halverwege de koers kreeg Cant echter materiaalpech, waar De Boer optimaal van profiteerde. Ze reed solo naar de finish.

Wout van Aert heeft zaterdag met de overwinning in de veldrit van Essen de leiding in het klassement om de Bpost Bank Trofee overgenomen van Sven Nys. Van Aert was met overmacht de beste in de Belgische plaats en hield zijn landgenoten Tom Meeusen (tweede) en Rob Peeters (derde) ruim achter zich. Nys finishte pas als dertiende, op 2.50 van de winnaar.

De Nederlanders speelden geen rol van betekenis in Essen. Lars van der Haar was op de vijftiende plaats de beste van hen.