PDC WK: Thornton en Baxter naar laatste 32

Zaterdagmiddag werden er tijdens het wereldkampioenschap darts van de PDC in het Alexandra Palace te Londen vier eersterondepartijen en een voorronde gespeeld. De bekendste namen vanmiddag waren Robert Thornton en Ronnie Baxter. Beide darters haalden eenvoudig de tweede ronde. Voor de geplaatste spelers Andy Smith en Justin Pipe houdt het na vandaag op.  

Andy Smith (28) 0-3 Ronny Huybrechts
Zonder dat Andy Smith een een leg te pakken stond Ronny Huybrechts 0-2 in sets voor. De 47-jarige Engelsman liet eindelijk van zich horen door twee goede legs af te leveren, daar bleef het echter bij. Smith wist in de derde leg niet te finishen en de oudere broer van Kim Huybrechts kon profiteren door 66 uit te gooien voor 2-1.

Ook de vierde en vijfde leg gingen naar Huybrechts waardoor hij de derde set won en daarmee de partij. De Belg speelt in de tweede ronde tegen Peter Wright.

Scott Mackenzie 3-4 Daryl Gurney (voorronde)
Scott Mackenzie plaatste zich via het PDPA-kwalificatietoernooi en doet voor de derde keer mee. Daryl Gurney plaatste zich via het Irish Matchplay en haalde in 2013 de tweede ronde. Mackenzie kwam 3-0 voor, maar het was Gurney die uiteindelijk de partij won met 3-4 en later op de middag mocht aantreden tegen Ronnie Baxter.

Justin Pipe (17) 2-3 Lawrence Ryder
Justin Pipe tegen Lawrence Ryder was een wedstrijd voor fijnproevers. Pipe maakte een stormachtige ontwikkeling door bij de PDC, maar is het afgelopen jaar toch flink stilgevallen. Ryder debuteerde op dit wereldkampioenschap en pakte zowaar de eerste set met 1-3. De tweede set ging met dezelfde cijfers naar Pipe.

The Force pakte de derde set met 3-0 en leek de partij te gaan winnen. Rider brak Pipe echter twee keer in de vierde set op een beslissing te forceren (0-3). In een matige wedstrijd kwam Ryder in de beslissende set beter in zijn spel en wist verrassend Pipe eruit te gooien. De debutant uit Australië speelt na de kerst in de tweede ronde tegen Terry Jenkins of John Weber.

Robert Thornton (9) 3-0 Andrew Gilding
Robert Thornton had geen enkele moeite met Andrew Gilding. Thornwon won met 3-0. De setstanden waren 3-1, 3-1 en 3-0. Met een gemiddelde van 97.65 punten kon hij goed voor de dag komen.

Ronnie Baxter (24) 3-1 Daryl Gurney
Daryl Gurney begon net zoals eerder vanmiddag moeizaam aan de partij. Ronnie Baxter gooide degelijk en kwam 2-0 voor in sets. Gurney ging daarna wat beter gooien en kon de derde set pakken.

De speler uit de voorronde kon ditmaal zijn niveau niet vasthouden en verloor uiteindelijk met 3-1 van Baxter. Thornton en Baxter spelen tegen elkaar in de tweede ronde.

Vanavond zijn er opnieuw vijf wedstrijden. De Nederlanders zullen zondag weer aan de oche verschijnen. 

Avondsessie - 20.00 uur
Steve Beaton (21) v Kyle Anderson
Mark McGrath v Scott Kirchner (voorronde)
Terry Jenkins (16) v John Weber
Simon Whitlock (7) v Darren Webster
Gary Anderson (4) v Mark McGrath/Scott Kirchner