Weer brons voor shorttracker Knegt, relayploeg naar finale

Shorttracker Sjinkie Knegt heeft zaterdag bij de wereldbekerwedstrijden in Seoul brons veroverd op de 1000 meter. Het was al zijn zesde medaille deze winter en zijn derde medaille op de 1000 meter.

Goud zat er zeker in voor de Fries in Zuid-Korea, die brons pakte op deze afstand bij de Olympische Spelen van Sochi. Hij nam in de finale meteen de leiding en leek op de zege af te stevenen na een val van zijn grote Canadese concurrent Charles Hamelin.

In de voorlaatste ronde ging Knegt echter zelf ook onderuit na een actie van de Zuid-Koreaan Kwak Yoon-Gy.  De Chinees Wu Danjing bleef als enige staan en kwam als eerste over de finish. Kwak kwam als tweede over de finish en bleef ook tweede na het bekijken van de Beelden. Knegt moest genoegen nemen met brons. 

Een ruim half uur na de finale van de 1.000 meter stond Knegt weer op het ijs voor de halve finales van de 5000 meter relay. De nederlandse ploeg met Knegt, Freek Van der Wart, Daan Breeuwsma en Itzhak de Laat, het zichzelf moeilijk door in de beginfase onderuit te gaan na een struikelpartij.

De Nederlanders konden al snel weer aansluiten bij de concurrenten uit Canada, Hongarije en Japan. De Japanse shorttrackers moesten de overige drie laten gaan, waarna een bloedstollende strijd om de eerste twee plekken ontstond. Knegt bleek daarin de slimste. In de laatste ronde stak hij de concurrentie vakkundig voorbij. Canada werd tweede en gaat mee naar de finale op zondag.