Doden bij Amerikaanse drone-aanval Pakistan

Bij een Amerikaanse drone-aanval op een schuilplaats van opstandelingen in het noordwesten van Pakistan zijn zaterdag zeker vijf Talibanstrijders om het leven gekomen. Dat hebben bronnen bij de Pakistaanse veiligheidsdiensten gezegd. Bij een aparte operatie van het Pakistaanse leger werden zeker vijf strijders gedood, aldus het leger.

De Amerikaanse drone-aanval had plaats in de stad Datta Khel, in Noord-Waziristan, waar sinds juni het Pakistaanse leger ook al strijdt tegen strijders. De doden zouden hebben gevochten onder bevel van de Pakistaanse Talibanleider Hafiz Gul Bahadur.

De operatie van het Pakistaanse leger had plaats aan de rand van Peshawar, waar eerder deze week de Pakistaanse Taliban een aanval uitvoerden op een school. Daarbij kwamen 148 mensen om het leven, onder wie veel kinderen. De aanslag leidde tot een stevig antwoord van het Pakistaanse leger in de tribale regio's die aan de grens met Afghanistan liggen. Bij het offensief zijn al tweehonderd strijders om het leven gebracht. Of de drone-aanval verband houdt met de aanslag op de school is niet duidelijk.