Huisman had genoeg van acteren in Nederland

Michiel Huisman vertrok vijf jaar geleden naar Amerika om zijn acteercarrière daar een kans te geven. Aan het AD vertelt de populaire Game of Thrones-ster dat hij ook vertrok omdat hij klaar was met Nederland.

Michiel vond dat hij hier te weinig kansen kreeg en het voelde volgens de acteur of hij was overgeleverd aan die ene film of serie per jaar. Hij wilde graag meer opties hebben en besloot daarom te vertrekken. Huisman vertelt de krant dat hij voorlopig niet van plan is om in een Nederlandse film of serie te spelen. Misschien dat het er in de verre toekomst nog van komt, maar nu wil Michiel vooral genieten van het succes dat zijn rol in Game of Thrones hem heeft gebracht. Hierdoor krijgt Huisman namelijk meer films aangeboden dan hij kan doen.

Het enorme succes dat Michiel nu heeft, kent volgens hem ook een andere kant. Zo heeft zijn vrouw, actrice Tara Elders, haar carrière opgegeven om met hem mee te gaan. Een ander nadeel is dat Michiel, Tara en hun dochtertje (7) hun familie en vrienden soms maanden niet zien omdat ze voor opnames ver weg zijn. Michiel noemt het een 'hoge prijs', maar hij benadrukt dat de positieve dingen nu nog veel zwaarder wegen dan de negatieve.