Neem een bierbad!

In Tsjechië, Oostenrijk en Duitsland kon het al. Aan de overkant van de grote plas konden ze natuurlijk niet achterblijven: een bierbad nemen kan tegenwoordig ook in Amerika.

In een plaatsje in Florida –Boca Raton- biedt een kuuroord tegenwoordig bierbadderen aan. Een combinatie van het beste uit twee werelden. Voor 80 dollar, het overzeese equivalent van 65 euro, is het mogelijk om jezelf in bier te dompelen.

Een soort aan Bacchus opgedragen fontein van jeugd, maar dan een bad in plaats van een fontein. Eigenaresse Gayle Wenworth is ervan overtuigd dat klanten er, na een bier- en saunabehandeling, jonger uitzien. En mocht je in het bezit van haar (lichaamsbedekking) zijn: volgens mevrouw Wenworth krijgt dat een mooie glans na de kuur.

Een bier-gezichtsscrub en bier-bodywrap liggen eveneens binnen de mogelijkheden binnen het kuuroord. Overigens is het niet badderbier niet echt bierachtig bier, maar meer Bucklerachtig bier. Er zit namelijk geen alcohol in. Het recept van het badbier is geheim en het wordt afgeraden om het bad leeg te slobberen.