Luiten weer golfer van het jaar

Joost Luiten is voor de vijfde keer op rij uitgeroepen tot beste golfer van het jaar. De Bleiswijker ontving donderdag op het jaarlijkse gala van de Nederlandse golffederatie in Noordwijk de bijbehorende Golf Award. Bij de vrouwen viel de eer ten deel aan Dewi-Claire Schreefel.

Luiten won dit jaar het Wales Open, verdiende bij elkaar ruim 1,8 miljoen euro prijzengeld en nestelde zich in de top dertig van de wereld. "Het blijft een grote eer om deze prijs te mogen ontvangen. Ik heb dit jaar weer een mooie ontwikkeling doorgemaakt, met vele sportieve hoogtepunten en diverse leermomenten", reageerde Luiten.

Schreefel schreef dit jaar haar eerste toernooi op de Ladies European Tour op haar naam: het Helsingborg Open in Zweden. Op de Amerikaanse tour bleef groot succes uit, hoewel ze opzien baarde met een zeer lucratieve hole-in-one op een toernooi in San Francisco. Ze ving honderdduizend dollar voor die ace. "Eigenlijk ben ik elk jaar, sinds ik professional werd, beter geworden. Dit jaar had ik meer dan ooit het gevoel dat het zou kunnen gaan gebeuren."