Omzet PLUS supermarkten boven de 2 miljard

Supermarktketen PLUS boekt dit jaar naar verwachting voor het eerst in de geschiedenis van het bedrijf een omzet van meer dan 2 miljard euro. Vorig jaar bleven de verkopen steken op 1,99 miljard, meldde PLUS donderdag.

Met de feestdagen nog voor de deur, wordt dit jaar gerekend op een omzetgroei op eigen kracht van meer dan 3 procent. PLUS groeit daarmee naar eigen zeggen harder dan het marktgemiddelde.

In 2013 startte PLUS een grote ombouwoperatie van de winkels en scherpte de keten zijn commerciële beleid aan. Dat werpt nu volgens het bedrijf zijn vruchten af.

De ombouwoperatie verloopt 'succesvol'. Eind dit jaar staat het aantal omgebouwde supermarkten op 156, ofwel ruim 60 procent van het totaal aantal filialen. De rest volgt komende twee jaar.

Het in 1988 opgerichte PLUS is onderdeel van de Sperwer Groep. De omzet van de keten is ondanks de mijlpaal van 2 miljard nog altijd stukken lager dan die van de grote concurrenten Jumbo en Albert Heijn. Jumbo zette vorig jaar ruim 3,8 miljard euro om. De omzet in Nederland van Ahold, het moederbedrijf van Albert Heijn, bedroeg vorig jaar bijna 11,5 miljard.