Transferverbod Leeds, Forest en Blackburn

Leeds United, Nottingham Forest en Blackburn Rovers hebben een transferverbod opgelegd gekregen vanwege het breken van de regels voor Financial Fair Play. Dat maakte de Football League maandag bekend. De voormalig landskampioenen, momenteel afgezakt naar het tweede niveau in Engeland, maakten in seizoen 2013-2014 meer verlies dan de vastgestelde grens van acht miljoen pond (ruim tien miljoen euro).

De ban, waarbij clubs geen spelers mogen kopen of huren zolang de selectie uit minimaal 24 spelers bestaat, geldt van 1 januari 2015 tot het einde van het seizoen. Als de club minder spelers heeft mogen er alleen spelers worden gehaald die per jaar niet meer dan zeshonderdduizend pond (ruim 750 duizend euro) kosten. Het transferverbod wordt in de zomer opgeheven als de clubs over 2014-2015 minder verlies maken dan zes miljoen pond (ruim 7,5 miljoen euro).

De Football League onderzoekt bovendien de financiën van de deze zomer naar de Premier League gepromoveerde clubs Queens Park Rangers, Leicester City en Burnley.