Tien miljoen kijkers voor Duits afscheid Wedden Dat

Na 33 jaar was zaterdagavond op de Duitse televisiezender ZDF de allerlaatste uitzending te zien van het bekende amusementsprogramma Wetten, Dass..? Bijna tien miljoen kijkers stemden af op de laatste show, blijkt uit cijfers van GfK. In november hield de show nog 5,5 miljoen Duitsers aan de buis gekluisterd.

Volgens ZDF-programmadirecteur Norbert Himmler gaven de lage kijkcijfers de doorslag om te stoppen met de show. In de tv-studio gaat een bekende gast een weddenschap aan met een kandidaat, die iets bijzonders zegt te kunnen. De gast wedt op het succes van de kandidaat. Indien hij het achteraf bij het verkeerde eind heeft, moet hij een ludieke tegenprestatie uitvoeren.

In de laatste aflevering was de Amerikaanse acteur Ben Stiller te gast bij presentator Markus Lanz. Ook de Duitse komiek Otto Waalkes, filmregisseur en acteur Bully Herbig en komiek Alexander Duszat namen nog eenmaal plaats op de bank. Zangeres Helena Fischer trad live op met een orkest.

Het programma werd tussen 1986 en 1999 ook uitgezonden in Nederland. Vooral in de beginjaren trok Wedden, Dat.. miljoenen kijkers. De Nederlandse versie werd gepresenteerd door onder anderen Jos Brink en Rolf Wouters.