Racing Genk verslaat KV Kortrijk in topper

Racing Genk heeft zaterdag de topper tegen KV Kortrijk met 3-0 gewonnen. Genk staat daardoor voorlopig tweede in de wetenschap dat Anderlecht (KV Oostende-thuis) en Lokeren (Zulte Waregem-uit) de ploeg zondag nog kunnen inhalen. Kortrijk zakt naar de vijfde plek.

In Genk kwam de thuisploeg kort voor rust op voorsprong door een benutte strafschop van Ilombe Mboyo. Na een klein uur scoorden Christian Kabasele en wederom Mboyo kort achter elkaar voor het elftal waar doelman Marco Bizot in de rust inviel wegens een blessure van eerste keeper László Köteles. Bij Kortrijk speelde de door AZ opgeleide Robert Klaasen de hele wedstrijd.

Hekkensluiter Lierse SK ziet de achterstand op de andere ploegen in de Belgische eerste klasse oplopen. De ploeg redde zaterdag in de slotfase een punt tegen Westerlo (3-3), maar nummer voorlaatst Cercle Brugge won thuis met 2-1 van Moeskroen. De achterstand op Cercle is nu drie punten. De veilige veertiende plaats van Zulte Waregem is nog vijf punten van Lierse verwijderd en Zulte speelt zondag nog thuis tegen Lokeren.

Lierse stond thuis na een half uur met 2-0 achter, maar kwam na een uur gelijk. Een nieuwe achterstand werd in de slotfase ongedaan gemaakt. Bij de thuisploeg speelde oud-Willem II'er Arjan Swinkels de hele wedstrijd. Dat gold bij het Westerlo van trainer Dennis van Wijk voor verdediger Mitch Apau, oud-speler van RKC en SC Veendam.

Charleroi klom naar plek zeven na winst in blessuretijd bij laagvlieger Waasland-Beveren: 2-1.