'Ronaldo gaat mogelijk weer voetballen'

De Braziliaanse voetballegende Ronaldo gaat mogelijk weer op professioneel niveau spelen. Dat meldt het Braziliaanse Estadão. De inmiddels 38-jarige Ronaldo is mede-eigenaar geworden van de Fort Lauderdale Strikers, een club uit Florida. Het team komt uit in de North American Soccer League (NASL), een niveau onder de MLS.

Anna Alice Abud, de adviseur van Ronaldo, zegt dat het inderdaad mogelijk is dat O Fenômeno in 2015 voor de Amerikaanse club gaat spelen. Daarbij zegt ze niet of het de bedoeling is dat de voormalig PSV-er elke wedstrijd gaat spelen of dat hij alleen in enkele gevallen klaar zal staan om het veld te betreden.

Ronaldo heeft een deel van de Strikers samen met Marcus Buaiz gekocht, die ook al zijn partner is bij 9ine. Dat bedrijf vertegenwoordigd onder meer Neymar en Junior dos Santos. De Braziliaan is niet de eerste voetballegende die deel uit gaat maken van de organisatie: Wereldkampioenen Gordon Banks en Gerd Müller hebben ook al banden met de club, net als onder meer George Best en Teófilo Nene Cubillas.

Een volledig statement van de Fort Lauderdale Strikers is hier te vinden.

Het is nog niet bekend of Ronaldo al aan het trainen is geslagen voor 2015 (PRO SHOTS/Zuma Sports Wire)
Het is nog niet bekend of Ronaldo al aan het trainen is geslagen voor 2015 (PRO SHOTS/Zuma Sports Wire)