Southampton lijdt vierde nederlaag op rij, Chelsea verslaat Hull

Southampton is even vergeten wat winnen is. Het elftal van trainer Ronald Koeman leed zaterdag op bezoek bij Burnley de vierde competitienederlaag op rij (1-0).

Ashley Barnes tekende in de 73e minuut voor de enige treffer. Het zo goed aan de competitie begonnen Southampton verloor de afgelopen weken ook van Manchester City (3-0), Arsenal (1-0) en Manchester United (2-1). De ploeg zakt steeds verder af richting de middenmoot van de ranglijst.

Southampton kreeg tegen het laaggeklasseerde Burnley een aantal goede mogelijkheden op een zege. Dusan Tadic miste de mooiste kans. De oud-aanvaller van FC Twente slaagde er niet in een strafschop te benutten. De teleurgestelde Graziano Pellè kreeg in de slotfase nog een gele kaart.

Eden Hazard heeft Chelsea zaterdag aan een thuiszege op Hull City geholpen (2-0). De Belg tekende voor de eerste treffer van de koploper van de Premier League en bereidde het tweede doelpunt van Diego Costa voor. Hull City speelde een half uur met tien man, na een rode kaart voor Tom Huddlestone.

Manchester City blijft Chelsea op drie punten volgen. De regerend kampioen won de uitwedstrijd bij Leicester City met 1-0. Frank Lampard vierde zijn 175e treffer in de Premier League. Alleen Alan Shearer (260 doelpunten), Andy Cole (189) en Wayne Rooney (178) troffen vaker doel in de hoogste Engelse voetbalklasse.