Robben scoort bij winnend Bayern, Hertha BSC verslaat Dortmund

Mede door twee doelpunten van Arjen Robben heeft Bayern München zaterdag de koppositie in de Duitse Bundesliga verstevigd. De ploeg van trainer Pep Guardiola won met 4-0 bij nummer drie FC Augsburg. Alle doelpunten tegen de ploeg van aanvoerder Paul Verhaegh vielen binnen een kwartier halverwege de tweede helft.

Bayern heeft nu tien punten voorsprong op achtervolger VfL Wolfsburg, dat zondag nog thuis tegen middenmoter SC Paderborn speelt.

Robben krulde de bal na een uur vanaf de rand van het strafschopgebied via de binnenkant van de paal langs doelman Alex Manninger. Nauwelijks een minuut eerder had Mehdi Benatia een vrije trap van Franck Ribéry in de verre hoek gekopt. Robert Lewandowski scoorde van een meter of twintig in de korte hoek, waarna Robben er nog eentje in prikte.

Jos Luhukay heeft Borussia Dortmund met Hertha BSC weer een nederlaag toegebracht. De geplaagde ploeg van trainer Jürgen Klopp struikelde in Berlijn door een doelpunt van Julian Schieber, uitgerekend een oud-speler van Dortmund: 1-0. Borussia Dortmund blijft door de negende nederlaag van het seizoen in de degradatiezone staan.

Dortmund stond in 2013 nog in de finale van de Champions League en was jarenlang de voornaamste uitdager van Bayern München in de Bundesliga, maar dit seizoen zit alles tegen voor de geel-zwarte equipe. In de Champions League bereikte Dortmund weliswaar als groepswinnaar de achtste finales, maar in eigen land incasseert het elftal van Klopp de ene na de andere nederlaag.

Bij Hertha had Roy Beerens een basisplaats gekregen van Luhukay, John Heitinga bleef de hele wedstrijd op de bank.