The Voice trekt ruim 2,3 miljoen kijkers

Ruim 2,3 miljoen mensen hebben vrijdagavond gekeken naar de live-uitzending van The Voice Of Holland, waarin de finalisten van de talentenjacht bekend werden gemaakt. Daarmee was The Voice het best bekeken programma van de vrijdag, blijkt uit de Top 25 van Stichting KijkOnderzoek (SKO).

Trijntje Oosterhuis zong vrijdagavond in het programma haar songfestivalnummer Walk Along voor het eerst live. Het lied waarmee ze volgend jaar naar het Eurovisiesongfestival gaat, werd eerder deze week gepresenteerd. De zangeres kreeg een staande ovatie van het publiek. De finalisten van The Voice zijn Sjors van der Panne, OG3NE, Emmaly Brown en Guus Mulder. Zij nemen het volgende week tegen elkaar op.

De sterren van The Voice domineren niet alleen de kijkcijferlijst, maar ook iTunes. OG3NE staat met het door de vader van de zusjes geschreven Magic op nummer 2. Eerder uitgebrachte tracks staan op 4, 10, 15, 27 en 35. De single van Sjors van der Panne, In het zicht van de haven, is te vinden op de derde plaats. Zijn andere liedjes staan op 11, 12, 17 en 36.

Guus Mulder staat met de door Ilse DeLange geproduceerde single The story behind the song op de vijfde plaats en met ouder werk op 84. Emmaly Brown heeft met haar door Anouk geschreven en geproduceerde single Stay Or Go de zesde plaats ingenomen. En ze staat op nummer 79. Het aantal downloads van de singles telt tijdens de finale op vrijdag 19 december mee voor de einduitslag. Coach Trijntje staat met Walk Along bovenaan de iTunes-hitlijst.