Jongerenblad bekroont modewebsite 15-jarige

De jongerenkrant 7Days heeft blogger Jiami Jongejan (15) vrijdag uitgeroepen tot de Jongere van het Jaar 2014.

Haar website Lifesplash.nl, waarop zij blogt en vlogt over mode, beauty, lifestyle en haar dagelijkse leven, is razend populair en telt tienduizenden unieke bezoekers per maand. Haar YouTube-kanaal telt ruim 70.000 abonnees. Jongejan won eerder de Gouden Apenstaart en een prijs van de Europese Unie voor de beste Europese website die wordt gemaakt door en voor jongeren.

Met het uitreiken van de award, wat dit jaar voor de vijfde maal gebeurt, wil 7Days jongeren graag op een positieve manier aandacht geven.“Jongeren verdienen het serieus genomen te worden”, stelt hoofdredacteur Lotte Stegeman.“Ze komen er in de berichtgeving nog vaak bekaaid vanaf. Nieuws met betrekking tot tieners is veel vaker negatief dan positief. Maar er zijn er steeds méér die zich op een positieve manier onderscheiden.”

De prijs ging vorig jaar naar het YouTube-duo Cinemates en acteur Nils Verkooijen. In 2012 ging blogger en filmmaker Hidde van Koningsveld er met de prijs vandoor. In totaal brachten ruim 5200 jongeren hun stem uit voor de verkiezing. Bijna de helft van alle stemmen gingen naar de modeblog van Jiami.

Jongerenblad bekroont modewebsite 15-jarige
Jongerenblad bekroont modewebsite 15-jarige (Foto: ANP)