Locadia begrijpt Cocu: "Luuk is gewoon beter"

De Europa League-wedstrijd tegen Dinamo Moskou bood Jürgen Locadia de mogelijkheid om weer eens negentig minuten op het veld te staan. De 21-jarige aanvaller verloor zijn basisplaats aan Luuk de Jong en moet de van Borussia Mönchengladbach overgekomen spits duidelijk vóór zich dulden in de pikorde van Phillip Cocu.

Omdat PSV toch al verzekerd was van deelname aan de volgende ronde opteerde Cocu tegen Dinamo voor Locadia. "Voor mij was het goed weer negentig minuten te spelen, maar het is wel klote dat je verliest", zegt Locadia op de officiële clubsite van PSV. De in Emmen geboren spits laat verder weten dat hij begrijpt waarom Cocu voor De Jong kiest. "Luuk is op dit moment gewoon beter, dus moet ik op mijn kans wachten."

Locadia was vorig seizoen verwikkeld in een concurrentiestrijd met Tim Matavz, die hij uiteindelijk leek te hebben gewonnen. Dit seizoen moet hij het echter vooral hebben van invalbeurten. Ook Balász Dzsudzsák komt aan het woord. Ooit was hij de uitblinker bij PSV, maar donderdagavond stond hij op het veld bij de Moskovieten die net als in de heenwedstrijd in de slotminuut een 1-0 overwinning boekten.

"Wij hadden één kans en dat was genoeg", aldus de Hongaar. "Uiteindelijk hebben we geen punt laten liggen in deze groep. Daar ben ik trots op. Ik wil de supporters bedanken dat ze mij een geweldig gevoel hebben bezorgd. Ik hoop dat we elkaar in de Champions League kunnen ontmoeten volgend jaar."