Robert Patrick: 'Dit is de Gouden Eeuw van televisie'

Volgens Robert Patrick beleeft de televisiewereld momenteel een Gouden Eeuw. Dit zei de Terminator 2-acteur tijdens een interview voor de tv-serie Scorpion, die vanaf zondag te zien is bij Veronica.

"Voor televisie werken hele goede schrijvers, dat heeft een grote aantrekkingskracht. We leven in de Gouden Eeuw van televisie, op dit moment, echt waar. Er zijn zoveel getalenteerde mensen met televisie bezig," aldus Patrick. Volgens hem betekent de toenemende kwaliteit van drama op televisie dat er voor acteurs veel te beleven is. Meer dan bijvoorbeeld een stevige actiefilm als T2: "Ik vind het niet erg om actie te doen, maar het emotionele deel van een rol geeft me veel meer voldoening."

Robert Patrick (Foto: Peter Breuls)
Robert Patrick

Patrick speelt in Scorpion de rol van een overheidsagent die een team genieën moet begeleiden terwijl zij moeilijke problemen op geheel eigen wijzen oplossen. De serie is gebaseerd op het leven en de ervaringen van computergenie Walter O'Brien, die naar eigen zeggen een IQ van 197 heeft, het vierde hoogste in de wereld. Hij kwam op dertienjarige leeftijd vanuit Ierland naar de Verenigde Staten, nadat hij digitaal bij NASA had ingebroken.

FOK! sprak met Robert Patrick, Walter O'Brien en andere betrokkenen bij de serie tijdens Comic-Con International. Wat zij te melden hadden over zichzelf en de serie lees je hier.