Trakteren aan familie 'bijna plicht' voor Yolanthe

Yolanthe Sneijder-Cabau noemt het 'bijna een plicht' haar zussen te verwennen met de door haar ontworpen sieraden. "Anders krijg ik van ze te horen: iedereen loopt met jouw sieraden, behalve wij", vertelt Sneijder-Cabau, die donderdag de kerstcollectie van haar sieradenlijn YC Jewels presenteert, aan Novum Nieuws. "Maar ze krijgen zeker iets."

Yolanthe's acht zussen mogen hun kerstcadeaus dit jaar op komen halen in Istanbul. "Daar vieren we dit jaar kerst. Wesley moet op tweede kerstdag voetballen, dus we kunnen niet weg", zegt Sneijder-Cabau, die vorig jaar januari voor de voetbalcarrière van haar echtgenoot naar Turkije verhuisde. Yolanthe weet nu al dat haar cadeaus in de smaak vallen. "Mijn zussen zijn altijd heel blij als ze iets uit mijn sieradenlijn krijgen. Ze dragen het met trots, dat vind ik heel mooi."

Het idee voor een speciale kerstcollectie ontstond toen Sneijder-Cabau nadacht over cadeaus voor haar zussen. "Dan kom je al snel uit bij sieraden, maar ik vond alles altijd vrij standaard. Ik zocht een armband of ketting die er echt uitknalt, maar zo iets was er nog niet." En dus ging Yolanthe zelf aan de slag. "Dit zijn geen sieraden die je omdoet als je naar de supermarkt gaat", waarschuwt Sneijder-Cabau. "Ze voegen echt iets toe aan je outfit, net iets meer glitter. Met kerst versieren we de straten, scholen en onze huizen. Dan mogen we onszelf ook wel iets extra's geven."